۲۰:۳۲:۴۸ | پنجشنبه, ۲۲ شهریور ۱۴۰۳

Hearing Center Moj Hearing Aid
;

 

شنوایی سنجی

شنوایی سنجی ( ادیومتری )  

 

شنوایی سنجی یا ادیومتری چیست؟  

شنوایی سنجی  ( Audiologists) در واقع انواع تست هایی برای بررسی  انواع  اختلالات شنوایی ، تعادل و سایر سیستم های عصبی که توسط پزشک و متخصصان در این حوزه شناسایی، ارزیابی و مدیریت می شود. ادیومتری  یا شنوایی سنجی یک آزمون شنوایی بدون درد و بدون تهاجم است که توانایی فرد را در شنیدن صداها ، تپش ها یا فرکانس های مختلف اندازه گیری می کند. از دست دادن شنوایی اغلب اولین علامتی است که افراد در مورد شنوایی سنجی به آن توجه می کنند. فرد تمایل دارد صدای تلویزیون را با صدای بلندتری نسبت به سایر اعضای خانواده روشن کند ، یا   صدای کسی را که در کنار او صحبت میکند به سختی بشنود، حتی ممکن است زمانی که در واقع هیچ صدایی وجود ندارد در گوش ها زنگ بخورد. به این حالت وزوز گوش گفته می شود و نسبتاً شایع است. علائمی مانند این است که در حس شنوایی فرد ظاهر  می شود و به او یا اعضای خانواده اش هشدار می دهد که ممکن است در حس  شنوایی خود  خیلی خوب نباشند .بیمارانی که تومور در داخل یا اطراف گوش دارند ممکن است تحت آزمایش شنوایی سنجی یا ادیومتری قرار بگیرند تا مشخص شود آیا کم شنوایی رخ داده است یا شنوایی خود را قبل و بعد از عمل کنترل کنند. همچنین برای ارزیابی اینکه آیا سمعک یا جراحی ممکن است شنوایی فرد را بهبود بخشد مورد استفاده قرار می گیرد.

 

ادیولوژیست چه کسی است؟

شنوایی‌سنجی و سایر تست‌های سیستم شنوایی و تعادل را شنوایی‌شناس ( ادیولوژیست ) انجام می‌دهد.

 

ادیومتری چگونه انجام می شود؟

ادیومتری یا تست شنوای سنجی در محیط عایق یا همان اتاقک اکوستیک انجام می شود.

طریقه انجام تست به این گونه است که بیمار به محض شنیدن صدای بوق مانند که از هرگوش به طور مجزا ارائه می گردد، انگشت خود را به نشانه شنیدن صدا بالا بیاورد  یا دکمه شاسی را فشار دهد.

نوارگوش یا همان ادیوگرام، رسم آستانه های شنوایی در فرکانس های 125 تا 8000 هرتز می باشد.

گوش های ما دارای سه قسمت مجزا هستند: گوش خارجی ، میانی و داخلی. تست شنوایی سنجی می تواند تشخیص دهد که آیا شما دچار کم شنوایی حسی عصبی (آسیب به عصب یا حلزون گوش) یا کاهش شنوایی رسانا (آسیب به پرده گوش یا استخوان های کوچک استخوان) شده اید. در طول ارزیابی شنوایی سنجی ، آزمایش های مختلفی ممکن است انجام شود.

 

تست شنوایی سنجی نوزادان و بزرگسالان

تست شنوایی سنجی چیست ؟  

به بیماران در سنین مختلف  با انجام تستهای شنوایی سنجی نوزادان، کودکان تا بزرگسالان کمک می کند . در صورت نیاز سمعک و سایر دستگاه های شنوایی را  متناسب با شما انتخاب ،  تجویز و  توزیع می کند. با تهیه و نصب دستگاههای شنوایی محافظ و آموزش بیماران در مورد تأثیرات صدا بر شنوایی ، از کاهش شنوایی جلوگیری می کند همچنین در تحقیقات مربوط به پیشگیری ، شناسایی و مدیریت کم شنوایی ، وزوز گوش و اختلال عملکرد سیستم تعادل کمک میکند و علت یابی انجام می شود.

 

چگونه باید برای تست شنوایی سنجی آماده شوم؟

آمادگی خاصی برای آزمون وجود ندارد. تمام تلاش خود را بکنید تا در حین آزمایش ساکت و ساکت بمانید تا بتوان یک ضبط دقیق ایجاد کرد.

قبل از انجام تست شنوایی سنجی خالص ، آمادگی خاصی مانند روزه داری یا قطع هرگونه دارو وجود ندارد. از صداهای بلند و استفاده از هدفون برای گوش دادن به موسیقی قبل از تست ادیومتری خودداری کنید.

آزمایشات شنوایی بدون درد و غیر تهاجمی است. لازم است هنگام انجام تست، عینک و گوشواره برداشته شود تا هدفون به درستی روی گوش قرار گیرد.

 

در طول آزمایش تست شنوایی سنجی چه اتفاقی می افتد؟

آزمایشات شنوایی سنجی در یک اتاق عایق صوتی آرام انجام می شود. هدفون روی سر شما قرار می گیرد. از شما خواسته می شود که بنشینید و صحبت نکنید. هدفون ها به دستگاهی متصل شده اند که صدا و صداهای مختلف گفتار را به گوش شما می رساند ، یک گوش در یک زمان. متخصص شنوایی سنجی از شما می خواهد هنگام شنیدن صدایی دست خود را بالا ببرید. برای مثال ، اگر با گوش چپ خود صدایی می شنوید ، دست چپ خود را بالا بیاورید. اگر صدایی را با گوش راست خود می شنوید ، دست راست خود را بلند کنید. در برخی از امکانات ، ممکن است از شما خواسته شود که دکمه ای را فشار دهید یا علامت دیگری برای تشخیص صدا ایجاد کنید. متخصص شنوایی شناسی هر لحن را با کمترین میزان ممکن که می توانستید بشنوید ضبط می کند.

متخصص شنوایی سنجی شما شدت افت شنوایی یا میزان کم شنوایی شما را بر اساس قرار گرفتن نمادها روی نمودار طبقه بندی می کند. کاهش شنوایی اغلب به صورت خفیف ، خفیف ، متوسط ، متوسط تا شدید ، شدید یا عمیق طبقه بندی می شود.

آزمایش کامل شنوایی همچنین می تواند نوع کم شنوایی شما را مشخص کند: رسانا ، حسی عصبی یا مختلط و اینکه آیا به درمان پزشکی ، سمعک ،  یا کاشت حلزون و..  بهترین پاسخ را می دهد یا خیر. دلایل زیادی برای از دست دادن شنوایی وجود دارد. شرایط پزشکی مانند آلرژی ، سرماخوردگی سر ، عفونت گوش و حتی جرم گوش (سرومن) نیز می تواند در کاهش شنوایی نقش داشته باشد. همچنین ، پزشک متخصص شنوایی ممکن است بپرسد که آیا اخیراً دچار ضربه به ساختار سر یا گوش شده اید. هر نوع صدمه ای به ناحیه جمجمه می تواند منجر به آسیب موقت یا دائمی شنوایی شود.

همچنین پزشک مراقبت های شنوایی سنجی شما ممکن است در مورد قرار گرفتن در معرض صداهای بلند یا کار در محیطی با صدای بلند بپرسد. کاهش شنوایی ناشی از سر و صدا در دنیای پر از صدا بسیار رایج است.  

سرانجام ، متخصص شنوایی سنجی  شما ممکن است بخواهد درباره علائمی که تجربه می کنید و تأثیر آنها بر زندگی روزمره شما بحث کند. آنها می خواهند شیوه زندگی شما و انواع کار ، سرگرمی ها و موقعیت های اجتماعی که برای شما مهم است را درک کنند. به خاطر داشته باشید که کاهش شنوایی می تواند طاقت فرسا باشد ، بنابراین حتی مشکلاتی مانند خستگی ممکن است با هم مرتبط باشند. همیچنین اختلالات شنوایی می توانند موقت یا دائمی باشند. در قسمت زیر به توضیحات آن می پردازیم.

 

تست شنوایی سنجی

 

:اختلالات کم شنوایی موقت

چند نمونه کم شنوایی موقت که در صورت درمان و پیگیری به موقع قابل برگشت هستند:

 وجود جرم گوش

 پارگی پرده

 عفونت گوش خارجی یا میانی

سکته گوش

ضربه صوتی ناشی از شنیدن ناگهانی صدای بلند مانند ترقه، ترکیدن بادکنک و ...

 

:اختلالات کم شنوایی دائم

چندنمونه کم شنوایی که دائمی هستند و برگشت پذیر نمی باشند:

کم شنوایی های ارثی بدو تولد

کم شنوایی های ناشی از محیط کار پر سروصدا

کم شنوایی های ناشی از عفونت مزمن گوش میانی که در مرحله حاد درمان نشده اند.

کم شنوایی های ناشی از شکستگی های جمجمه

 

آیا نیاز به آزمایش شنوایی  سنجی دارید؟ 

صرف نظر از سن یا شغل شما ، اگر شما (یا یکی از عزیزان) احساس می کنید مثل قبل خوب نمی شنوید ، باید تست شنوایی بگیرید. افرادی که بیشتر در معرض کم شنوایی هستند افراد بالای 60 سال و کارگران مشاغل پر سر و صدا مانند ساختمان سازی یا رستوران هستند. در اینجا چگونه می توان فهمید که آیا نیاز به آزمایش شنوایی دارید یا خیر. 

اگر قبلاً از طریق آزمایش ، کاهش شنوایی را تأیید کرده اید ، باید در مورد تعداد دفعات مورد آزمایش مجدد با متخصص مراقبت از شنوایی خود صحبت کنید.

 

 ادیومتری

:کاربردهای سنجش شنوایی یا همان ادیومتری

ارزیابی دقیق میزان شنوایی - هدف: سنجش شنوایی

مشخص شدن نوع و شکل کم شنوایی- هدف: تشخیص نوع اختلال یا بیماری

غربالگری کودکان مدرسه رو - هدف: پایش شنوایی

غربالگری افرادی که در محیط پرسروصدا کار می کنند- هدف: پایش شنوایی

 

تفسیر ادیوگرام بر اساس آستانه شنوایی هر فرکانس، شکل کم شنوایی، نوع کم شنوایی انجام می شود. اگر کم شنوایی یا اختلال در گوش خارجی یا میانی باشد، کم شنوایی انتقالی و اگر آسیب مربوط به گوش داخلی باشد یعنی حلزون و عصب شنوایی، کم شنوایی حسی-عصبی نام دارد.

و اگر گوش میانی و داخلی هردو آسیب داشته باشند، کم شنوایی مختلط نامیده می شود.

 

:انواع کم شنوایی

سه نوع کم شنوایی وجود دارد - کم شنوایی حسی عصبی ، کم شنوایی رسانا و کم شنوایی مختلط.  

کم شنوایی حسی -عصبی: کم شنوایی حسی عصبی شایع ترین نوع کم شنوایی است. این اتفاق می افتد زمانی که عصب های داخلی گوش و سلول های مو آسیب می بینند - شاید به دلیل افزایش سن ، آسیب سر و صدا یا چیز دیگری. کاهش شنوایی حسی بر مسیرهای گوش داخلی تا مغز تأثیر می گذارد. در اغلب موارد ، کم شنوایی حسی عصبی را نمی توان از نظر پزشکی یا جراحی اصلاح کرد ، اما می توان با استفاده از سمعک درمان و کمک کرد.  

کاهش شنوایی رسانا : کاهش شنوایی هدایت کننده معمولاً در نتیجه انسداد گوش بیرونی یا میانی است - شاید به دلیل مایع ، تومورها ، جرم گوش یا حتی تشکیل گوش باشد. این انسداد مانع از رسیدن صدا به گوش داخلی می شود. کم شنوایی هدایت کننده اغلب می تواند با جراحی یا با دارو درمان شود.  

کم شنوایی مختلط : کاهش شنوایی مختلط همان چیزی است که به نظر می رسد - ترکیبی از کم شنوایی حسی عصبی و رسانایی. 

مانند هر شرایط پزشکی ، بهتر است قبل از تصمیم گیری در مورد آنچه در مورد آن انجام می دهید ، بدانید "چه چیزی" دارید. مشورت با متخصص شنوایی می تواند به تعیین نوع ، علت و درجه کم شنوایی شما کمک کند. متخصصان ما در کلینیک شنوایی سنجی موج بهترین سمعک را به شما پیشنهاد می کنند ما در تمام فرآیند پروسه تست شنوایی سنجی شما کنارتان هستیم.

 

ادیومتری

علت کاهش شنوایی چیست؟ 

کاهش شنوایی ناشی از عوامل زیادی است ، که اغلب ناشی از پیری طبیعی یا قرار گرفتن در معرض صدای بلند است. شایع ترین علل کم شنوایی عبارتند از:  
سالخوردگی
قرار گرفتن در معرض صدا  
ضربه سر  
ویروس یا بیماری  
ژنتیک  
سمیت گوش  


مواردی که می توانند باعث کاهش شنوایی حسی عصبی شوند عبارتند از:  

سالخورده 

صدمه  

قرار گرفتن بیش از حد در سر و صدا 

عفونت های ویروسی (مانند سرخک یا اوریون) 

زونا 

داروهای اتوتوکسیک (داروهایی که به شنوایی آسیب می رسانند)  

مننژیت  

دیابت  

سکته  

تب بالا یا افزایش دمای بدن  

بیماری منیر (اختلال گوش داخلی که می تواند بر شنوایی و تعادل تأثیر بگذارد)  

تومورهای آکوستیک  

وراثت  

چاقی  

سیگار کشیدن  

فشار خون  

 

مواردی که می توانند باعث کاهش شنوایی رسانا شوند عبارتند از:  

عفونت های مجرای گوش یا گوش میانی که منجر به تجمع مایع یا چرک می شود  

سوراخ شدن یا زخم شدن پرده گوش 

ایجاد موم  

دررفتگی استخوان های گوش میانی (استخوان ها)  

جسم خارجی در مجرای گوش 

اتواسکلروز (رشد غیرطبیعی استخوان در گوش میانی)

 

شنوایی سنجی نوزاد

شنوایی سنجی نوزادان  

کودکان از بدو تولد شروع به یادگیری زبان می کنند. نوزادانی که خوب می شنوند از طریق تمام صداهای اطرافشان چیزهای زیادی در مورد دنیای خود می آموزند. اگر کودک شما به خوبی نمی شنود، احتمالاً در یادگیری زبان، یادگیری صحبت کردن و یادگیری خواندن با مشکل مواجه خواهد شد.

شنوایی همچنین نقش مهمی در رشد اجتماعی و عاطفی کودک دارد. تشخیص زودهنگام علائم کم شنوایی بسیار مهم است تا کودکان بتوانند هر گونه حمایتی را که برای موفقیت نیاز دارند دریافت کنند.

 

سوالات متداول غربالگری شنوایی سنجی نوزادان 

قبل از اینکه نوزاد خود را از بیمارستان به خانه بیاورید ، نوزاد باید غربالگری شنوایی را انجام دهد. از بدو تولد ، یک راه مهم برای یادگیری نوزادان گوش دادن و شنیدن است. اگرچه اکثر نوزادان می توانند خوب بشنوند ، اما از هر 1000 نوزاد متولد شده در ایالات متحده 1 تا 3 سطح شنوایی خارج از محدوده معمولی دارند. غربالگری و تشخیص نوزادان کمک می کند تا همه نوزادان ناشنوا یا کم شنوا در اسرع وقت شناسایی شوند. سپس ، آنها می توانند خدمات مداخله اولیه را دریافت کنند که می تواند تفاوت زیادی در توسعه ارتباطات و زبان آنها ایجاد کند. آکادمی اطفال آمریکا (AAP) غربالگری شنوایی را برای همه نوزادان توصیه می کند. هدف این است که همه نوزادان قبل از اینکه از بیمارستان به خانه بروند ، تا سن یک ماهگی ، یک آزمایش غربالگری شنوایی انجام دهند. در سن 3 ماهگی شناسایی شده و در صورت مداخله یا درمان اولیه ، در صورت تشخیص ناشنوایی یا کم شنوایی ، در سن 6 ماهگی ثبت نام کرده اند.  

 

چرا نوزادان تازه متولد شده نیاز به غربالگری شنوایی دارند؟  

غربالگری شنوایی اولین و مهمترین مرحله برای کمک به درک اینکه آیا نوزاد و کودک شما ممکن است ناشنوا یا کم شنوا باشد ، است. بدون غربالگری شنوایی نوزادان ، به سختی می توان فهمید که در ماه ها و سالهای اول زندگی نوزاد چه تغییراتی در شنوایی ایجاد می شود. 

به عنوان مثال ، در هنگام تست شنوایی سنجی از نوزادان، آنها با سر و صدا یا چرخاندن سر خود به سمت صدا به سر و صدا پاسخ می دهند. اما این لزوما به این معنا نیست که آنها می توانند همه صداهای اطراف خود و هر آنچه را که می گوییم بشنوند. نوزادانی که ناشنوا یا کم شنوا هستند ممکن است صداهایی را بشنوند اما هنوز آنقدر نمی شنوند که زبان گفتاری را درک کنند.  

نوزادان ناشنوا یا کم شنوا برای حمایت از رشد سالم به حمایت ، مراقبت و خدمات مداخله اولیه مناسب نیاز دارند. اگر وضعیت شنوایی مشخص نشود ، ممکن است تأثیرات منفی بر مهارت های ارتباطی و زبانی نوزاد داشته باشد. در درازمدت ، از دست دادن شنوایی نیز می تواند بر پیشرفت تحصیلی و رشد عاطفی اجتماعی کودک تأثیر بگذارد.

 

آیا شنوایی سنجی در منزل امکان دارد؟

بله، تست شنوایی در خانه ممکن است و تنها امکاناتی که برای این کار نیاز هست این است که افراد منزل بیمار باید سعی کنند تا آرام ترین و خلوت ترین قسمت منزل را در اختیار بیمار و ادیولوژیست قرار دهند. ادیولوژیست به همراه دستگاه ادیومتری خود به منزل بیمار مراجعه کرده و تست های گفتاری و تست شنوایی سنجی را در منزل انجام می دهد. انجام تست شنوایی در منزل، روند درمان را برای سالمندان، افراد دارای معلولیت و نوزادان و کودکان راحت تر خواهد کرد.

 اما تست شنوایی سنجی آنلاین هرگز جایگزین یک ارزیابی کامل توسط پزشک شنوایی سنجی را بگیرد بنابراین اگر مشکل شما جدی است برای جلوگیری از هر گونه ابهام میتوانید به کلینیک شنوایی سنجی معتبر مراجعه کرده و با انجام انواع تست ها، شنوایی خود را ارزیابی کنید.

سخن پایانی: حس شنیدن لذت بی پایانی است که میتوانیم از تک تک لحظات زندگی نهایت استفاده را کنیم در واقع ،  حس شنوایی نه تنها توانایی برقراری ارتباط بلکه سلامت شما را نیز بهبود می بخشد. یکی از مهمترین فاکتورها در هنگام مراجعه مراجعه به یک کلینیک شنوایی سنجی  معتبر و معتمد میباشد. آنها تجهیزات و ابزارهای پیشرفته ی  پزشکی دارند که براحتی در این امر مهم می توانند به شما مشاوره بدهند. یک رابطه کاری خوب، بسیار کلیدی است، و متخصصان ما در کلینیک فوق تخصصی موج  در تمام فرآیند و تست های  شنوایی سنجی در کنارتان هستند. شما تنها نیستید

  مشاوره رایگان واتساپ: 09191762203