۱۰:۰۳:۰۲ | سه شنبه, ۱۷ مهر ۱۴۰۳
به از بین رفتن سلول های حساسه شنوایی و تحلیل رفتن عصب شنوایی ناشی از بالارفتن سن، پیرگوشی می گویند.
پیر گوشی الزاماً به معنی پیربودن نیست، گاهی اوقات در سن 40 سالگی هم ممکن است دچار اختلال شنوایی پیرگوشی شد. تشخیص این نوع اختلال به عهده ادیولوژیست است. شنوایی شناس از طریق ادیومتری جهت ارزیابی میزان شنوایی در فرکانس های مختلف، نوار گوش ( ادیوگرام) می گیرد. عموماً این گونه افراد در درک حروف و صداهایی که فرکانس بالا مثل "س" ، "ف" مشکل دارند به همین خاطر صداها را می شنوند ولی متوجه نمی شوند به عبارتی درک کلمات آنها ضعیف است.
درمان موفقیتآمیز برای پیرگوشی معمولا به زمان و حوصله نیاز دارد. رویکردی که متخصصان حوزههای مختلف سلامت را درگیر کند میتواند سودمند باشد.
افرادی که میتوانند در تهیه و اجرای یک برنامه درمانی مؤثر و شخصی کمک کنند، شامل متخصصان زیر میشوند:
بسیاری از افراد مبتلا به بیماری پیرگوشی بعد از گذشت چند سال، بهمحض پیشرفت علائم، به دنبال درمان هستند. ممکن است افراد از میزان کم شنوایی خود آگاه نباشند زیرا این امر بهتدریج اتفاق میافتد.
همچنین کم شنوایی ناگهانی اغلب اجتنابناپذیر تلقی میشود. برخی افراد نمیدانند که میتوان پیرگوشی را درمان کرد. برخی از افراد به دلیل آنچه دیگران درباره آنها فکر میکنند تمایلی به استفاده از سمعک ندارند. در بعضی موارد هم افراد فقط در صورت اصرار اعضای خانواده به دنبال معالجه هستند.
میزان و شکل کم شنوایی در نوع راهبرد درمانی بسیار تاثیرگذار است. اگر کم شنوایی باعث شده که کیفیت زندگی اطرافیان و حتی خود فرد تغییر کند، خرید سمعک بهترین راهکار درمانی است.
متخصصان ما در کلینیک شنوایی سنجی موج بهترین سمعک را به شما پیشنهاد می کنند ما در تمام فرآیند پروسه انتخاب مناسب شما، کنارتان هستیم. شما تنها نیستید